FASCINATION ABOUT ARAç DEğER KAYBı KIMDEN ALıNıR

Fascination About araç değer kaybı kimden alınır

Fascination About araç değer kaybı kimden alınır

Blog Article

İstanbul Zincirlikuyu’da kurulu Mıhcı Hukuk Bürosu, Avukat Mustafa Mıhcı tarafından kurulmuştur. Mıhcı Hukuk Bürosu alanında uzman kadrosu ile kişi ve şirketlere hukuki danışmanlık ve avukatlık hizmetleri vermektedir.

Araç değer kaybı başvurusu, gerçekleşen kaza sonrası resmi olarak kusurlu bulunan tarafın sigorta şirketine yapılmalıdır.

Bir trafik kazası sonucu hasar gören araçlar, eskisini aratmayacak şekilde tamir edilseler bile TRAMER kayıtlarına hasarlı araç olarak geçer. Bu durum da aracın değer kaybı yaşamasına sebep olur.

Kazaya karışan her iki araçtan sorumlu kişilerin araç değer kaybı hakkında anlaşma sağlayamamaları durumunda, en uygun yol bilirkişi raporu istenmesidir. Hazırlanan bilirkişi raporunda bildirilen veriler şunlardır:

Son dönemde çok sayıda vatandaş ve meslektaş tarafından aranmaktayız. İsmimizi kullanan şahısların ofisimizle bir ilgisi bulunmamaktadır.

Araç değer kaybı başvurusu nasıl yapılır evrakların da tamamlanması ardından gerçekleştirilebilir.

Tam Tazmin İlkesi: 2020 yılındaki yasal değişikliklerle birlikte, araç değer kaybı hesaplamalarında “tam tazmin” ilkesi benimsenmiştir. Bu, aracın kaza öncesi ve sonrası piyasa değeri arasındaki farkın tamamen tazmin edilmesi gerektiği anlamına gelir.

Advertisementăugarea unui mesaj personalizat treatment să ajungă o dată cu bijuteria aleasă, reprezintă un alt motiv de bucurie pentru ea. Superb pentru a advertăuga un strop de eleganță oricărei

Genel olarak kasko sigortası poliçelerinde değer kaybı teminat kapsamına alınmaz. Bu nedenle, kasko sigortacınızdan değer kaybı tazminatı talep etmeden önce kasko poliçenizi dikkatlice incelemeniz gerekir.

Sigorta şirketi başvurusunda sık karşılaşılan bir başka trouble de sigorta şirketinin olması gerekenden az bir bedeli karşılamak istemesidir. Sigorta şirketi, değer kaybı nispetinde olmayan daha az bir tutar ödemeyi teklif etmiş olabilir.

Yargıtay four. Hukuk Dairesi'nin 2002/4512 sayılı kararında, "Tamamen onarılmış olsa bile kazaya uğrayan araba, tahribatın değer kaybı hesaplama araç izlerini taşıyacağından, onarıldıktan sonra rayiç değerinin olaydan önceki rayiç değerinden az olacağının kabulü gerekir" ifadesiyle bu durum vurgulanmıştır.

Bu değişikliklerle birlikte, daha önce değer kaybı kapsamına girmeyen bazı parçaların onarımı da tazminat kapsamına alındı. Ancak, motor değişimi hala bazı tartışmalara neden olmaktadır.

Bu şartlar sağlandığında, öncelikle kazada kusurlu olan aracın zorunlu trafik sigortasına başvuru yapılmalıdır. Sigorta şirketi başvuruya fifteen gün içinde yanıt vermezse veya verilen yanıt talebi karşılamazsa, Sigorta Tahkim Komisyonu'na başvurulabilir.

Meydana gelen trafik kazasında tam kusurlu yahut karşı tarafa oranla daha fazla kusurlu taraf araçta meydana gelen değer kaybını ödemekle yükümlüdür. Yani değer kaybını talep etmenin koşullarından ilki kusursuz olmak ya da daha az kusur oranına sahip olmaktır.

Report this page